torsdag 9 augusti 2012

they call me gymfreak..

Hejhallå!

Vart fullt upp sen i måndags, tränat, jobb, bokningar, oj...

Men nu så, veckan har vart kanon hittils, kan berätta lite om idag, börja dagen med en PW, sen frukost.. sen träffa jag lite vänner, sen vart det träning, hem och fixa sig, och så vart det hockey, Almtuna-Brynäs! 3-1 rätt kul,men bryr mig varken om någor lag, älskar att chekka hockey! 

Men nu ska jag sova, upp tidigt imorna för lite träning och umgås med en vän, ledig vekcan ut nu! Wihooo!!!!

Ciao / A 

7 kommentarer:

Maria sa...

Du skrev på inlägget lite längre ner att du sprang 2 mil + 30 min intervall. Hur lång tid tar det för dig? Måste väl ta väldigt lång tid?

Jag försöker gå ner i vikt, har kommit igång ganska bra med maten. Men behöver inspiration när det gäller träningen. Kan du snälla berätta hur du brukar träna? Speciellt styrka, vad kör du för övningar/maskiner, hur många repitioner, hur ofta mm.

SNÄLLA DU MÅSTE SVARA!
Du är så jävla fin och har skitsnygg kropp! :-D

. sa...

Hej Maria! Tusen tack för dina vackra ord, det värmer!

Det är olika beroende på vad för löpning jag kör, löpningen tar ca 1,05-10 2 mil, och intervall kör jag ofta i backe för att stärka rumpa och lår.

Min träning består av olika upplägg, mån-sön + en vilodag, VIKTIGT! Men har alltid olika vilodagar, men en är viktigt, Om vi ser såhär EX;

Mån- Ben
Tis- Rumpa
Ons- Mage
Tor- Rygg
Fre- Triceps
Lör- Biceps

Det finns massa olika maskiner, jag tränar på friskis, det lättaste är att visa maskinerna, men ex, ben så kör jag benpress!


Det vitkiga är att du inte tränar samma muskler dag på dag, då bryter du bara ner dom och bygger inget! Glöm inte att muskler väger mer än fett!

Jag kör oftast rep 3x10 men sista rep 1x15 för att maxa!

Jag säger till mina vänner som jag hjälper med träningen,

"All muskulatur/vikt byggs i köket, gymmet är ditt andra hem för att styla din kropp"

Hoppas du fick lite svar på dina frågor, bara att höra av dig om det är mer frågor, kämpa på tjejen!

Stor kram
/ Angelica

(angelica.jo89@live.se)

Maria sa...

Kör du alltså kondition varenda dag då du tränar styrka också?
Kör du kondition före eller efter isf?

Jag brukar träna tre gånger i veckan. Utan att äta någon frukost innan.
Då brukar jag köra kondition i ca 1h först.
Brukar värma upp 3 min, sen jogga 15 min på speed 10, sen powerwalka 15 min i uppförsbacke (incline 10, speed 6).
Brukar byta sedan till jogging 15 min och tillbaka till powerwalk i uppförsbacke i 15 min. Så helt plötsligt har det gått 1 h!

Sen kör jag styrka, då kör jag hela kroppen på en och samma dag. Tar inte sådär jättetunga vikter, men kör 2*15.

Sittande axelpress 7kg
Sittande bröstpress (triceps) 12kg
Ryggdrag 17 kg
Seated row 17 kg
Rygglyfts-övningar (inga vikter)
Sittande benpress 70 kg
Sittande lårcurl 17 kg
Liggande benlyft 15*3
50 situps (fast det kör jag varje dag sedan två veckor tillbaka)

Många säger att jag inte borde träna hela kroppen på en och samma dag. Men jag försöker lyssna på vad gyminstruktören sa bara. Alla säger olika.

Jag vill egentligen gå ner 5 kg till innan året tar slut, och samtidigt på fastare kropp.
Försöker äta så ordentligt som möjligt, med mkt grönsaker, äter var tredje timme, små portioner, 2-3 liter vatten per dag, försöker bara äta långsamma kolhydrater. Unnar mig bara på helgerna typ. Men märker inte så mkt förändring. Vad gör jag för fel? Vad kan jag ändra på? När jag inte ser någon förändring vill ja bara ge upp...

Jag är fortfarande lite överviktig så jag vet att jag borde kunna gå ner i vikt, men det går superduper långsamt. Sedan januari detta år har jag bara gått ner 3 kg. Jag har inte tränat aktivt, men ändå... Känns som att jag stannat vid en viss vikt och kan inte gå ner något mer. :-/

. sa...

Hej igen Maria!

Jag körInte varje dag, när jag kör kondition kör jag ALLTID efter! Det ger mer om du kör efter!

Där gör du ett STORT misstag, frukost är den viktigaste måltiden på dagen, det är därifrån kroppen börjar arbeta på morgonen!

Tänk såhär, om du vill gå ner i vikt och bygga slanka muskler, ska du köra många rep men med lätta vikter.
Absolut felfelfel!!!! Kör ALDRIG hela kroppen på en dag,du bryter ner dina muskler någe så oerhört! Kan vara ett tecken på att du ej går ner i vikt, plus frukostslarvandet!

Ungefär såhär kan ex. ditt veckopass se ut :

Mån - axlar + mage
Tis - rygg + rumpa
Ons - mage + ben
Tor - triceps + bröst
Fre - biceps + rumpa

Alla gyminstruktörer säge rolika vart du än går, följ din kropp va den säger, du äter bra och rör på dig, super, men glöm för guds skull inte frukosten, du kan se skillnad inom en snar framtid om du börjar med frukosten, och Maria, det är olika för alla människor, vissa tappar kilon som man byter trosor var dag (skämt å sido) vissa går det segare för, men kämpa på! Du kommer dit snart ska du se! Det du ska ändra på är att du börjar äta frukost och att du ABSOLUT inte tränar hela kroppen var dag du tränar, olika muskelgrupper varje dag!

Ge inte upp, kör på och peppa dig själv sista biten nu, jag håller tummar och tår för dig, hoppas detta kan hjälpa dig på vägen!

Stor kram / Angelica

(angelica.jo89@live.se)
Maria sa...

Alltså jag äter ALLTID en ordentlig frukost efter jag tränat. Men brukar inte äta innan, just för att jag i så fall måste vänta 1,5 h innan jag kan träna då, för annars får jag håll. För jag börjar ju alltid passet med att köra kondition först på löpbandet. Har bara hört att man bränner mer om man joggar och powerwalkar INNAN frukosten...

Om jag nu ska göra som du säger och äta frukost och sen gå och träna, kan jag göra det direkt efter frukosten? Ifall jag börjar med att köra styrka först dvs, hur ska jag isf värma upp?

Du själv tar alltså inte tunga vikter? Du har så fina muskler, man tror att du kan lyfta värsta vikterna ju, haha. Om man nu ska köra typ en muskelgrupp i veckan, måste man inte ta lite extra tunga vikter då? För sen måste man ju annars vänta en hel vecka innan man tränar den igen, är inte det ganska länge?

Kör du bara på maskin, eller gör du även övningar själv?

Jag gick faktiskt till en gyminstruktör som sa till mig att träna allt det där på en och samma dag. :-/

Maria sa...

Hur lång tid tog det för dig att bli så fit?

. sa...

Det är en myt! kroppen måste ha något att arbeta på!
Ät en stadig frukost, sen traskar du iväg till gymet nån timme efter, du känner din kropp bäst hur pass länge du behöver vänta, känner du att du får håll, löp inte på bandet, gå sakta i bröjan och öka sedan! Viktigt att musklera värms upp, innan du börjar styrka!

Jag kör olika som sagt, det gäller att chocka kroppen, dvs, ex..Tis : fria vikter 10 kg, få reps, 2x4 triceps Tor : fria vikter 4 kg, 2x15 triceps

Beroende på om du vill bygga eller bli enbart stark!
Jag kör både maksin och egna övningar, ex rygglyft, mage, baksida lår, rumpa etc..

Oj, det tar sin tid, alla människor bygger,tappar vikt o.sv. i oilka takt, allt beroende på kost och träning!
Jag kör ju på 6gg/v och är ännu en bra bit på väg..

bara kämpa på som sagt, har man ett mål, då ger man sig fan påt att man ska dit! :D